Kalk in uw water kan veel nadelige gevolgen hebben. Leidingen raken verstopt, met hogere energierekeningen als gevolg. Kalkaanslag zorgt voor een lager rendement en kortere levensduur van apparaten.  Met een ontkalker wordt het kalk gescheiden van het water en wordt het water veel ‘zachter’.

Voordelen van ontkalken:

De Boer Water en Beregeningstechniek levert zowel waterontharders voor kleingebruikers (particulieren) als grootverbruikers (bedrijven)

  • Lagere energiekosten
  • Langere levensduur van apparaten
  • Minder was- en schoonmaakmiddelen nodig
  • Beter voor kleding en huid
  • Geen kalkaanslag op uw sanitair

Hoe werkt een ontkalker?

Ontkalkers (zowel kleine als grote) werken allemaal op het principe van ionenuitwisseling. Een ontkalker bevat hars en zout. Het hars zorgt ervoor dat de kalk opgenomen wordt uit het water. Om dit hars schoon te krijgen is er per liter hars, een bepaalde hoeveelheid zout nodig om dit goed schoon te krijgen. Het zout zorgt er daarmee voor dat het hars de kalk afstoot, zodat het afgevoerd kan worden door het spoelwater.

Zoutverbruik
Hoe meer kalk, des te eerder raakt het harsfilter verzadigd en hoe hoger het zoutverbruik per liter water. Hoe meer water u verbruikt, des te meer kalk is er aanwezig. Hierdoor heeft u een grotere filtercapaciteit nodig hebt en is het totale zoutverbruik hoger. Wij geven u graag advies.

Advies en installatie

Aan de hand van een analyse van de hardheid van het bronwater, uw verbruik en het doel kan De Boer Water en Beregeningstechniek een ontkalkinginstallatie of ontijzeringsinstallatie adviseren en leveren/installeren. Of het geschikt moet zijn voor rundvee, pluimvee, varkens, campings, zwembaden, autowasserettes, industrie of fruitteelt of gewoon voor thuis, elk aspect zal meegenomen worden om voor u een optimale zuiveringsinstallatie te creëren.